Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 1975-1976 Eğitim-Öğretim Yılında Kırkağaç Merkez Erkek Kur´an Kursu binasında eğitim ve öğretime açıldı. Önce Kırkağaç Lisesi Din kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Y. Şükrü ŞAFAK, daha sonra Türk Birliği İlkokulu Müdürü Mehmet YURGA´nın vekaleten yürüttüğü müdürlük görevine 02/11/1975 tarihinde Orhan KARA asil olarak atandı. Okulumuz, 1977-1978 Eğitim-Öğretim Yılında bina yetersizliği nedeniyle eski 12 Eylül İlkokulu binasını, valilik oluru ile okul binası olarak kullanmaya başladı. Bu arada Lütfi PİRE adlı hayırsever vatandaşımızın 3000 m2 lik arsası bağış olarak alındı. Buna dernek kanalı ile alınan 6500 m2 lik bitişik tarla eklenerek okulun kendi binasının yapımı için girişimlere başlandı. 1980 yılında binanın ihalesi yapıldı. İnşaatına başlanılan okul binası 1983 yılında bitirildi. Bitirilen bu yeni bina 17.04.1983 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Emekli Korgeneral Hasan SAĞLAM tarafından hizmete açıldı.

1989 yılında Millî Eğitim Bakanlığı´na yapılan Devlet Parasız Yatılılık müracaatına olumlu cevap alınmasıyla okul binasının son katı yatakhane, zemin katı da yemekhane olarak tanzim edildi, öğrencilerimizin yiyecek ve barınma ihtiyaçları giderilmiş oldu. Öğrenci sayısında artış her geçen yıl devam etti. Ayrıca 1996 yılında Millî Eğitim Bakanlığı´na yapılan, okul bünyesi içinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi açılması müracaatına olumlu cevap alınması ile öğrenci sayımızda büyük artışlar oldu. Mevcut binamız yetersiz hale gelmeye başlayınca, okul içerisinde bulunan pansiyonun ayrı bir binaya taşınması gündeme geldi. Bu amaçla okul arsası üzerine pansiyon binası yapılması için Okul ve Öğrencileri Koruma Derneğimiz ile Valiliğimiz arasında yapılan protokol gereği inşaatına başlanılan pansiyon binası bitirilerek 1996 yılında Valimiz Muzaffer ECEMİŞ tarafından hizmete açıldı. 2011 yılında yeniden inşa edilen okul pansiyon binamız ile şu anda okulumuzun öğrencilerine yönelik pansiyon ihtiyacı karşılanmaktadır.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ilçemizde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldığından kız öğrencilerimiz bünyemizden ayrılmış ve okulumuz 75 öğrenci kontenjanlı Devlet Parasız Yatılı ve Gündüzlü erkek öğrencilerle normal şekilde Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. 2020 yılında Hayırsever Nusret DEREKÖYLÜ tarafından okulumuza yaptırılan uygulama camii ile öğrencilerimize mesleki tatbikatlar yaptırılmaktadır. Ayrıca İlçe Müftülüğü ile imzalanan protokol gereği uygulama camiimizin alt katında 4-6 yaş kuran kursu hizmeti verilmektedir.

Okulumuz; Milli Eğitim Bakanlığının 30.05.2022 tarihli ve 50641183 sayılı onayı ile Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan proje okulu olmuştur. 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında okulumuz hem sınavla öğrenci alan proje okulu, hem de yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul olacaktır. Bünyesinde uygulama camii ve pansiyonu da olan okulumuzun 2022-2023 eğitim öğretim yılında proje sınıfında 30 kontenjanı bulunmaktadır.

Yayın: 19.11.2017 - Güncelleme: 08.06.2022 15:42 - Görüntülenme: 672