TÜBİTAK'ın koordinesinde Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz Bilim Söyleşilerinde bugün öğretim görevlisi Sayın Zeynep SEMEN hocamızı ilçemizde ağırladık ve öğrencilerimizle buluşturduk.

2023 Mezunlarımızı Aksu piknik alanında geleneksel olarak düzenlediğimiz güzel bir programla uğurladık. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Kırkağaç Sana Kanım Feda kapsamında okulumuz öğrencilerimizle birlikte kan bağışı etkinliğinde görev aldık.

Öğrencilerimize akademik anlamda rehberlik eden Matematik öğretmenimiz, Türkiye'de başarılı olan üniversitelerin tanıtımını sınıflarda akıllı tahtalar vasıtasıyla sanal tur şeklinde yapmışlardır.

Öğrencilerimiz İ.H.L Meslek Dersleri Öğretmenimiz nezaretinde vaaz ve hutbe çalışmaları yaparak, 19 Mayıs Cuma günü ilçe merkezindeki camilerde uygulama yapmışlardır.

Genç Fikirler öğrenci oturumları kapsamında; öğretmenlerimizin görevledirdiği öğrencilerimiz, belirlenen konularda hazırlık yaparak sınıflarında konferans vermişlerdir.

Okulumuzda Oku-yorum projesine katılımın artırılması ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinebilmesi adına okuma köşe sayısı artırılmış, kütüphanemizdeki yayınlar güncellenmiştir.

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmenimiz Fatma AZAR tarafından idareci ve öğretmenlerimize Güvenli İnternet Kullanımı Semineri verimiştir.

Okulumuzda 12. Sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik Sınava Ben de Hazırlanıyorum konulu bir seminer düzenlenmiştir.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Fatma AZAR başkanlığında öğretmenlerimiz eğitim sürecinde öğrencileri motive etmeye yönelilk müzakerede bulundular.

Ramazan ayı münasebetiyle okulumuzda Mani Yazma yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz ve yazdıkları maniler şu şekildedir:

Pide üstünde duman,

Elin yanmasın aman,

Gitme alıştık sana,

Canım Şehr-i Ramazan.        ( B. PEKMEZCİ ) / 1. olan mani /

On bir ayın sultanı,

Farzımızın baş tacı,

Bereket getirdin haneme,

Af diler Rabbimizden bu zanlı. ( E. TANIŞICI)

Tepsi dolu baklava,

Yemekleri saklama,

Her iftar geldiğinde,

Yaparsın bir bazlama. ( B. GENÇ )

Mahyalar minarede,

Biz kızlar teravihte,

Öperim ellerinden,

Kübra öğretmenimin de.        ( B. PEKMEZCİ )

Ramazan on bir ayın sultanıdır,

Yan gelip yatmak ayıptır,

Öteki dünyaya hazırlıktır,

Meleklerin yazamadığı kadar sevaptır. ( S. AKÇAY )

Dünya fani,

ölüm ani,

Ramazanda oruç tutsan,

Nolur yani.      ( A. DEMİR)

İHL Meslek Dersleri Öğretmenimizin koordinesinde Ramazan ayı içerisinde Uygulama Camiimizde etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Hafız öğrencilerimiz Uygulama Camiimizde mukabele okumakta ve görevlendirildikleri diğer camilerde hatımla teravih namazı kıldırmaktadır.