Ock

Kırkağaç İmam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensupları Derneği tarafından Kırkağaç Kültür Merkezinde düzenlenen Mekke´nin Fethi ve Gençlere sesleniş temalı konferansa katılım oldukça yüksekti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniveritesi İlahiyat Fakültesinden Doçent Doktor Veli ÖZTÜRK´e öğrenci ve öğretmenlerimiz adına çok teşekür ediyoruz.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Adem YALÇINKAYA okulumuzu ziyaret ederek 12.sınıf öğrencilerimize girecekleri sınavlarla ilgili moral motivasyon verdi. Okulumuzu ziyaretinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Adem YALÇINKAYA´ya teşekkür ediyoruz.

Kas

Beslenme Dostu Okul panomuz; sağlıklı beslenme, hijyen ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgilerle donatılmıştır.

Öğrencilerimizin sorunlarını çözmede akran desteğinin gelişmesi, olumlu iletişim noktasında farkındalık kazandırmak amacıyla okul psikolojik  danışmanımız Fırat ERKILIÇ tarafından akran arabuluculuğu çalışması başlatılmıştır.Ayrıca öğrencşlerin yaş ve seviyelerine göre  onları daha yakından tanımak ve etkili bir şekilde yardımcı olabilmek için test ve envanter uygulamalarımızı gerçekleştirdik.

Okullarda gelişen teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılık üzerine sorunlar ve çözüm önerileri temalı çalışmayı ve çalıştayımızı gerçekleştirdik.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okulumuz öğrencşleri arasında Meslek dersleri öğretmenlerimizin rehberliğinde Siyer ve Hadis yarışmamızı gerçekleştirdik.Yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri ´´Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası ´´ kapsamında Okulumuz tarafından 03/05/2018 tarihinde düzenlenen ´´Yunus Emre´´ programında verilecek.

2017-2018 Eğitim öğretim yılı KTS etkinlikleri kapsamında ´´Sağlıklı Beslenme Nedir? Gizli Tehlike Obezite ve Çözüm Yolu Spor´´ konulu seminer çalışmamızı gerçekleştirdik.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı KTS etkinlikleri kapsamında okul bahçemizi akasya fidanları dikerek ağaçlandırdık.

Okul Tanıtım Faaliyetleri kapsamında düzenlediğimiz iftar programımıza imam hatip ortaokulu 8.sınıf öğreci ve velilerimizi davet ettik. İftar sonrası pansiyonumuzu gezen velilerimize daha sonrasında okulumuzla ilgili bilgiler verdik.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı KTS Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencilerinin Öğretmenlerimiz rehberliğinde ´´Bilim İnsanları ve İcatları´´ konulu Almanak çalışması yaptılar.

Öğrenci ve Velilerimizin memnuniyet ve taleplerinin belirlenmesi amacıyla okul içerisinde rehberlik servisimizin yapmış olduğu anket çalışmamız sonucunda hazırlanan raporları okul yönetimi ve öğretmenlerimizle paylaşarak, gerekli çalışmaların yapılması yönünde çalışmalarımızı başlattık.

Okul idaresi olarak İlçe Müftülüğümüzü ziyaret ederek istekli olan öğrencilerimizin yaz Kur´an Kurslarında görev almaları ve aynı  zamanda okulumuz uygulama camiinde öğrencilerimizin Ramazan ayı boyunca Teravih ve vakit namazlarında mesleki uygulamalar yaparak bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla istişarelerde bulunduk.

Öğrencilerimizin Kur´an kıraatlerinin iyileştirilmesi, ses ve nefes eğitimi almaları, Ramazan ayında teravih namazları kıldırmaları için gerekli olurlar alınarak yeni açılan uygulama camimizde Meslek Dersleri öğretmenlerimizin rehberliğinde mesleki uygulamalara başlanılmıştır.

Okulumuza hayırsever işadamı Nusret DEREKÖYLÜ tarafından yaptırılan uygulama camimizle öğrencilerimiz daha ferah ve daha geniş ibadet edebilecekleri ortama kavuşmuştur. Aynı zamanda mahalle sakinlerine de hizmet veren uygulama camimizde hem erkek hemde bayanlara özel ibadet alanları bulunmaktadır.

Okulumuza Hayırsever Nusret DEREKÖYLÜ tarafından yaptırılan Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi Hacı Faize Dereköy Uygulama Camimiz Milletvekili Sayın Recai BERBER´in ve protokolün katılımıyla açıldı. Uygulama camimizin açılışına katılan herkese ve camiyi yaptıran hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz.